Gear

Wat neem je mee?

Welke kites neem je mee? 

De wind in Vietnam kan variëren tussen de 15 en 35 knopen, dus welke maten kites neem je het beste mee?

Wat neem ik zelf mee? Ik ben 90kg en vaar met een twintip, surfboard en foil!

Afgelopen 2 seizoenen (een seizoen is 6 maanden)  had ik een 7, 9, 13m mee. 

Laten we uitgaan van een twintip.

In procenten gezien over een heel seizoen. 

7m 15%,

9m 70%

13m 15%

In Mui ne, is de wind meestal goed voor de 9m. Ben je onder de 90kg kan er met 7 of een 8m goed worden gevaren. Wanneer ik de afgelopen seizoenen bekijk is Februari een wind zekere maand. Maar lichte wind dagen kan natuurlijk altijd, dan komt een grotere kite goed van pas!

In Phan rang is een kleinere kite zeker een vereiste, De lagune is gevuld met 6, 7 en 8 meter kites! Het waait hier over het algemeen en aantal knopen meer dan in Mui ne. 

Ben je meer gericht op wave riden dan zijn de meest gebruikte maten 5 tot 8m.

Wetsuit nodig?

Daarom Vietnam! Ideaal klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 29 graden heb je niet persee een wetsuit nodig! De water temperatuur in februari is 26/27 graden. Dus ideaal in je boardshort!  

Maar ook deze tropische temperaturen wennen snel! Zelf kite ik regelmatig met een neopreen top of een shorty. Niet alleen om warmer te blijven maar zelf vind ik het fijner varen met neopreen aan want dan blijft mijn trapeze beter op zijn plaats zitten!

In Phan Rang is het net iets lager van temperatuur dan in Mui ne gemiddeld 26 graden dit is hoofdzakelijk door meer wind hier. Een vest kan hier tegen de avond best wel eens fijn zijn.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Voordat je een ticket boekt bekijk goed de voorwaarden op het gebied van oversized bagage. Iedere maatschappij heeft zo zijn eigen voorwaarden, soms kan sportbagage hoog in de kosten oplopen. Maar dit willen we natuurlijk niet!

Neem je je eigen kite materiaal mee dan zal je een boardbag nodig hebben. Wanneer je 2 kites, 1 a 2 barren, een board, trapeze en eventueel een shorty wetsuit meeneemt, zit je ongeveer rond de 20kg. Je doet hier nog een aantal kleren bij en je zit aan 25kg of een kite extra ga je al naar de 30kg.

Een aantal regels bij bijvoorbeeld Qatar airways, Turkish airlines, Aeroflot.

Qatar: 

  • Je mag 1 stuk bagage meenemen.
  • Maximaal 30kg, en dit mag kitesurf bagage zijn
  • De totale lengte L+B+H mag niet meer dan 217cm zijn.

Aeroflot (Russisch)

  • Je mag in de wintermaanden een extra tas meenemen 
  • Winter actie van Oktober tot April
  • Speciaal voor sportbagage
  • 2x 23 kg