Kite Niveau

Beginner

Geen probleem!

Nog geen ervaring met kitesurfen is bij Kite n Travel geen probleem. Ook bieden wij kitesurflessen aan. We zijn IKO gecertificeerde instructeurs, en minimaal 5 seizoenen ervaring in Vietnam!

De lessen vinden plaats in Mui ne en Phan Rang, heb je hier je basis te pakken dan is de noordzee geen probleem voor jou!

De cursus zal verdeeld zijn over een aantal dagen. Op het tempo wat het beste bij je past. Eerst leer je de basis op land, de volgende stappen zijn bodydraggen en meer kite controle opbouwen. Dit alles totdat jij je veilig en vertrouwd voelt met de kite.

En wat kan er nu beter zijn dan dit te leren in de winter in lekker warm water!

Ben je een beginnende kiter neem even contact met ons op, dan kunnen we duidelijk uitleggen wat je te wachten staat!

Kitesurfer

Dit wordt een geweldige kitetrip voor jou! We kiten in verschillende condities, van klein tot grote golven van chop tot vlak water!

De wind kan varieren van 15 tot 40knopen, windkracht 4 tot 7! Dus welke kites neem je mee? Dit is afhankelijk van je niveau, en wat je wilt.

De meest gebruikte maten liggen tussen de 6 en 10m, In Mui ne kan de wind soms wat lichter zijn, in Phan Rang waait het meestal een paar knopen meer!

Iedere spot waar we kunnen varen komt de wind van links, side tot onshore wind condities. Shore break en direct diep water in Mui ne, deining met korte golven op het diepe water. Downwinders kan je een variatie verwachten met golven en vlak water stukken!

Phan Rang een mooi vlak water lagune, ondiep water  met aan de rand van de lagune mooie golven. Deze spot is het perfect om je skills te verbeteren! En hier help ik je graag bij, stap voor stap werken we naar betere techniek, hoger springen, back rol, front rol, unhooked wat je maar wilt!

Lichte wind? Hydro foilen! Ook hier kunnen we je les in geven. Eerst beginnen we met een korte mast en zo bouwen we het op totdat jij over het water kan zweven. Heb je nog nooit gefoild, dan is dit zeker een aanrader!

Kite baas​

Vietnam maak je borst maar nat! Freestyle, big air en waveriders. Het kan hier allemaal!

De shore break in Mui ne kan leuke golven bieden om als kickers te gebruiken, je vaart met links voor naar buiten dus voor velen is dit ideaal. Ook met je wave board kan je deze golven helemaal aan stukken varen!

Malibu, is een spot waar je je ei kwijt kan! medium tot grote golven met mooi vlak water ertussen in.

Phan Rang is heaven! Vlak water lagune, aan de rand van de lagune lopen er mooie golven over het rif!

Water is ondiep op de lagune, dus oppassen met laag getij. Bodem is steen en hier en daar wat rotsjes, die we regelmatig verwijden met laag water.

Geweldige downwinders die je kan maken. Van Mui ne naar Phan Thiet, een leuke downwinder van ongeveer 45min tot 1,5 uur. Golven, kickers, vlak water, en overal vissers bootjes. Super downwinder met een geweldige scenery.

Downwinder in Phan Rang, dit is niet een hele lange downwinder 30-45min, ligt er net aan hoe snel je door dit skate park heen gaat. Alles kom je tegen, vlak water, dikke golven, eiland, mooiste achtergronden en wind!