About Kite n Travel

Kitesurfen het hele jaar door, wie wilt dat nou niet?! 

Kite ’n Travel is in 2018 opgestart, de naam is door Twan bedacht. Twan komt uit Nederland, om precies te zijn uit een klein dorpje aan de noordzee; Cadzand. Een jaar of 14 terug heeft hij besloten om het zeeuwse landschap in te ruilen voor het winderige en warme Vietnam. 
Een aantal jaren later is hij begonnen om kitesurftours aan te bieden in Vietnam, voor de locale toerist een gave trip naar de kite spot in de buurt van Phan Rang City. Toen was het allemaal wat ingewikkelder dan nu, slechte wegen en een vergunning nodig van het leger om te mogen kitesurfen op deze spot. Dit maakte de trip extra spannend want we wisten nooit wat er te wachten stond!

Vincent is in 2008 door Twan in Vietnam beland. Hij werkte die tijd in Cadzand en gaf kitesurf lessen op het locale strand. Bij de zoektocht naar een winter bestemming kwam zo Vietnam in het vizier.
Twan had al werk geregeld bij c2sky, een kiteschool gerund door Liz uit Nederland!

In een aantal jaren zijn er wat zaken veranderd. Vincent is zijn eigen kite school begonnen genaamd Cadzand Sports in Nederland, naast het kiten word er ook gesupt, zijn powerkite clinics dagelijkse kost en een bootcamp of yoga les is allemaal mogelijk bij Cadzand sports.

Een ideale combinatie wanneer je van het strandleven houdt! Een half jaar Nederland een half jaar Vietnam! 

Twan besloot om na een aantal seizoenen kiteles te geven een hotel te runnen. 

Kite ’n Travel is door Twan bedacht, maar had eigenlijk nog geen idee wat er mee te doen. 
Vincent deelde al zijn kite avonturen met leerlingen bij Cadzand sports, en snel werd het duidelijk dat de meeste mensen het ook wel zien zitten om te reizen en te kiten!
Niet gek natuurlijk, een ideaal klimaat, kiten in je boardshort, veel wind, goed eten en natuurlijk een geweldig mooi land! Met deze gedachte zijn we Kite ’n Travel in gaan vullen.

Een mooie naam voor een bedrijf, kitesurfen en reizen! Kitetrips organiseren naar mooie bestemmingen met mensen die dezelfde passie hebben: kiten, reizen en een mooi avontuur beleven! Omdat we al jaren hier komen weten we wat een kitesurfer nodig heeft zodoende wordt Vietnam Februari 2019  onze eerste trip en er gaan er zeker nog meerdere volgen!

Vincent heeft de trip op alle wensen die een kitesurfer kan hebben afgestemd. De bedoeling is dat jij een zorgeloze kite trip kan hebben en optimaal kan genieten met dikke wind.

Een kitereis is niet het enigste wat we aanbieden. We geven al ruim 12 jaar kitesurflessen, dus genoeg ervaring mag je wel zeggen!
Maar we kwamen er achter dat er iets miste, wat doe je als kitesurfer wanneer je de basis onder de knie hebt? Je wilt graag dingen bijleren, betere techniek, kite leren afstellen, springen, truckjes, veiligheid… 

Lessen voor gevorderden, kiters helpen naar een hoger kite niveau te brengen. 
We geven privé lessen op afspraak, een op een sessies waar je duidelijke lessen mag verwachten die ervoor gaan zorgen dat jij een betere kiter gaat worden!

November 2018 gaan de coaching sessies van start in Vietnam en eind februari staat de eerste kitetrip gepland!  

We kijken er naar uit om het kite niveau naar een hoger level te brengen!

In Februari kijken we er naar uit om je te mogen ontvangen op onze eerste kite trip!

See you in Vietnam!

Vincent Loof

  • Kitesurfing since 2003
  • Instructor since 2006
  • Nationality: Dutch
  • On planet earth since 1984
  • Kite disciplines, twintip, surfboard, hydrofoil  

Twan van Lieshout

  • Kitesurfing since 1999
  • Instructor since 2002
  • Nationality: Dutch
  • On planet earth since 1978
  • Kite disciplines, twintip, surfboard, hydrofoil